Otkup Aronije


 • KONTAKT TELEFON ZA OTKUP ARONIJE SEZONA 2018

  0631797908

   

  Aronia d.o.o. vrši sklapanje ugovora o otkupu aronije sa poljoprivrednim proizvođačima, koji kupuju naš sadni materijal. Jako je važno da naši potencijalni partneri znaju sledeće:

  Odredbe iz ugovora se moraju obostrano poštovati pored ostalih i iz razloga zato što ne pravimo tipske ugovore, već sa svakim potencijalnim partnerom sklapamo jedinstven ugovor o otkupu aronije u kome se prilagođavamo jedni drugima.

  Ugovor o otkupu aronije se odnosi na nabavku sadnog materijala, stručnu pripremu i praćenje zasada, savetovanje u toku uzgoja, berbu aronije od strane nas ili proizvođača i na kraju otkupa roda aronije.

  Cena ovim ugovorom može biti definisana ali i ne mora s obzirom da je otkupna cena aronije i na svetskoj berzi promenljiva. Iz tog razloga je to „mač sa dve oštrice“ kako za nas tako i za proizvođača aronije. Jedino što je u slučaju otkupne cene aronije sigurno je dodatnih 0,20 eur/kg veća otkupna cena organski proizvedene aronije od neorganski proizvedene.

  Bitna stavka ugovora je svakako obaveza proizvođača da svoj zasad odgaja organski, jer u suprotnom mi nećemo vršiti otkup roda aronije. Ovo je nama jako bitno jer mi nismo trgovci aronijom već prerađivači aronije, te zbog kvaliteta krajnjeg proizvoda pomenuti uzgoj mora biti zdrav-organski. Sve potrebne smernice kako da se aronija organski proizvede dobićete od nas.

  Važno je da potencijalni uzgajivači aronije znaju da kad ih uputimo na Certifikacionu kuću koja će im, po obavljenom periodu konverzije, izdati „organic certifikat“, nije važna samo informacija kako da vrše odgoj, čime da se prska plantaža i sl. već sa tom kućom sklapa ugovor o certifikaciji. U praksi se dešavalo se da  zainteresovane proizvođače uputimo na neku od certifikacionih kuća, a oni samo traže informaciju kako da uzgajaju i čime smeju da prskaju zasad i misle da su sa time sve obavili. To je potpuno pogrešno shvatanje organske proizvodnje. Sklapanjem ugovora sa nekom certifikacionom kućom podrazumeva da će oni pratiti Vaš zasad, izlaziti na teren, praviti analize zemljišta i niz drugih dodatnih operacija koje imaju svoju cenu, koju Vi kao proizvođač orhganskog proizvoda morate da platite.

  Celokupna investicija će Vam se isplatiti kroz veću otkupnu cenu roda aronije i siguran plasman, jer kao što smo u ovom tekstu već napomenuli nas zanima samo organski proizvedena aronija, a to je onda Vaš siguran plasman.

  Pored svega navedenog ukoliko imate neke nedoumice ili nejasnoće, pozovite nas ili nam uputite pitanje e-mailom, a mi ćemo Vam dati potrebnu informaciju.