Početna


 • KONTAKT TELEFON ZA OTKUP ARONIJE SEZONA 2018

  0631797908

   


  ZAŠTO BAŠ ARONIJA IZ NOVIH BANOVACA?


  U najezdi raznih "proizvođača" i prepakivača proizvoda od aronije, a najčešće samo soka kao jednog od najtraženijih proizvoda od aronije na našem tržištu, Novobanovčani se baš izdvajaju po mnogo čemu.

  Sa 26 proizvoda to je najšira paleta proizvoda,u Srbiji i druga po veličini u Evropi i svetu. Odlikovani sa 6 velikih zlatnih, 7 zlatnih medalja za kvalitet proizvoda, zlatnom plaketom za kvalitet i poveljom Privredne komore Vojvodine za dobar dizajn samo u 2013 godini jasno se odvajaju od svih ostalih, sličnih "proizvođača".

  Svojim zasadima aronije od 4,5 ha, ugovorenim otkupom od poljoprivrednih gazdinstava iz Srbije i okruženja jasno stavljaju do znanja svima od kakve sirovine se sastoje proizvodi. Dakle za svoje proizvode ne "cede" bure sa koncetratom i ne mešaju ga sa vodom, često "česmovačom", već za te potrebe koriste zdrave bobice kao što i stoji na deklaraciji svakog proizvoda. Jasno opredeljeni da samo kvalitet ima cenu i samo pravi trud može opstati na tržištu idu uvek korak dalje od konkurencije. Uz sve proizvode dodaju rasadnik kvalitetnog sadnog materijala za potrebe proširenja svojih zasada i podršku zainteresovanih budućih koperanata uzgajivača ove plemenite biljke. Naravno i sadni materijal ubrzo dobija zlatnu medalju za kvalitet na sajmu Hortikulture.

  Na mnogobrojnim manifestacijama prepoznatljivi po svojoj, zaštitnoj ljubičastoj boji i prelepo dizajniranim proizvodima, privlače pažnju i onih koji su do tad bili nezainteresovani za aroniju. Tako se život u ljubičastom porodice Milošević iz Novih Banovaca sa svojim proizvodima, tiho uvlači u živote onih kojima je ova biljka potrebna - a mnogo je, i sve više takvih, koji lek i spas traže u prirodnim proizvodima.

  Tu se vraćamo na početak ovog teksta, zašto aronija iz Novih Banovaca?

  Pa zato što su uvek bili i biće verni proizvodnji nečeg prirodnog na pravi, domaćinski, prirodan način, bez mućkanja, miksanja, razblaživanja, doterivanja ukusa i obavljanja drugih radnji kojima su mnogi podlegli zarad što bržeg obrta novca.

  Ne, nije novac najbitniji. Ima nešto i u rečima zahvalnosti i osmesima onih koji su došli na kućni prag porodice Milošević po proizvod koji im je pomogao u raznim situacijama.

  Neki će reći: "Kako je sve to moguće"? Pa kvalitetnim proizvodom koji se meša sa nisačim. On je onakav kakvog nam ga je priroda dala, a mi ga spakovali, nezagađenog obradom koja je predviđena za profit, već s ljubavlju prema zadovoljnim osmesima i komentarima, koji se kad tad pojave na našim vratima, ponovo. Mala je kuća, dvorište pa i celi Novi Banovci u poređenju sa srećom koja nam srca preplavi kad čujemo takve vesti. Sreća je, na primer, kad sretnete komšinicu penzionerku koja je bila kao senka do pre par meseci, koja je jednom ili dva puta mesečno primala krv, jer je hemoglobin bio ispod 60, a sada vidno oporavljenu, veselu i rumenu za njene godine sa hemoglobinom od preko 120 i koja uz osmeh dobaci "imam još pola flaše aronije, vidimo se za koji dan...".

  Eto dragi naši, to je samo nekoliko razloga zašto baš ARONIA iz Novih Banovaca.
  Biće ih još, znamo, sigurni smo u to, a Vas ćemo obavestiti da i Vi znate.

  U zdravlje!!!
  Porodica Milošević

   


  SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
  NOVI SAD 4.11.2013.


  Aronija i Kokošije grožđe

  Stručnjacima poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu, u toku septembra i oktobra se obratilo nekoliko građana iz različitih delova Srbije sa upitom da se identifikuju plodovi, odnosno biljke koje su kupljene kao aronija. U svim tim slučajevima stručnjaci departmana su navedene plodove odnosno biljke identifikovali kao kokošje grožđe (Solanum nigrum). Budući da je cela biljka kokošijeg grožđa, uključujući plodove, otrovna, upozoravamo javnost da budu jako oprezni prilikom kupovine sumnjivih plodova ili biljaka za koje se tvrdi da su aronija.

  Aronija je višegodišnja drvenasta biljka koja formira žbun. Plodovi su tamno plave do crne boje, ali nisu bobice već sinkarpne koštunice kao i recimo glog. Sazrevaju krajem avgusta, početkom septembra i nisu sočni, nemaju glatku i ravnu pokožicu već je ona obično blago ili više naborana.

  Za razliku od aronije, kokošje grožđe je zeljasta jednogodišnja (po nekad dvogodišnja) biljka, korovska vrsta, koja ima plodove tamno plave do crne, sjajne bobice, neprijatnog mirisa kad odstoje. Plodovi sazrevaju od septembra do novembra i jako su sočni i boje plavo. Kao što je već napomenuto, biljka je otrovna.

  Na osnovu svega napred iznesenog, razlike između aronije i kokošijeg grožđa su jasne te opet apelujemo na građane da obrate pažnju na plodove koje kupuju jer je reč o njihovom zdravlju.

  Doc dr. Nenad Magazin
  Prof dr. Zoran Keserović


  Poljoprvredni fakultet Novi Sad
  Departman za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu
  Trg Dosteja Obradovića 8
  tel: 021/458-063,
  faks: 021/450-123

  ...................................................................
  Pogledajte originalno saopštenje OVDE.

     ZA DOBRO ZDRAVLJE SVAKI DAN PO MALO ARONIJE
   

  Antioxy d.o.o. iz Novih Banovaca se bavi uzgojem i preradom Aronie Melanocarpe kao osnovnim zanimanjem. Pored toga bavimo se i distribucijom na domaćem tržištu i izvozom svojih proizvoda na strana tržišta, prvenstveno u zemlje iz okruženja. Pod zasadima aronije posedujemo 1 ha na obroncima planine Cer u blizini Šapca i 3.5 ha na plantaži u Lisoviću kod Barajeva. Ti zasadi predstavljaju ličnu sirovinsku bazu za dalju proizvodnju. U nedostatku sirovine za dalju preradu baziramo se na otkup aronije sa domaćeg tržišta. Na taj način pomažemo domaće poljoprivredne proizvođače.
   

  U bliskoj budućnosti firma ima u planu da svoje zasade proširi na još nekoliko hektara kako bi na tržištu bili što konkurentniji i kako bi se cenom što više približili krajnjem potrošaču.
   

  Naša firma može se opisati kao porodična sa jasnom vizijom o budućnosti. Celokupan proces proizvodnje potkrepljen je učešćem kompletne porodice od najstarijeg do najmlađeg člana koji ima 5 godina. Doduše najmlađi član je zadužen da nas osokoli svojim osmehom i ponekim nestašlukom ali zna takođe da zalepi po neku etiketu na gotov proizvod. Na to smo posebno ponosni.
   

  Naša šestočlana porodica osim brige o svojim članovima posvećuje pažnju i drugima:
   

  Tako smo na primer darovali predškolsku ustanovu iz Zemuna sadnicama koje su zasađene u dvorištu vrtića, Manastiru Ostrog smo takođe darovali sadnice za manastirsko imanje kao i manastirima Velika Remeta na Fruškoj Gori i Ćelije kod Valjeva. Sa ovom tradicijom ćemo nastaviti i u budućnosti, jer ne postoji lepši osećaj za čoveka od onog kad neko izrazi zahvalnost vašem dobročinstvu. Takva dela se ne mere novcem niti nekom drugom merom već ličnim zadovoljstvom zbog učinjenog i osmesima i radošću onih koji to dobročinstvo osete.

   


  AKTUELNO - OTKUP ARONIJE
   

  Antioxy d.o.o. vrši sklapanje ugovora o otkupu aronije sa poljoprivrednim proizvođačima, koji kupuju naš sadni materijal. Jako je važno da naši potencijalni partneri znaju sledeće:

  Odredbe iz ugovora se moraju obostrano poštovati pored ostalih i iz razloga zato što ne pravimo tipske ugovore, već sa svakim potencijalnim partnerom sklapamo jedinstven ugovor o otkupu aronije u kome se prilagođavamo jedni drugima.

  Ugovor o otkupu aronije se odnosi na nabavku sadnog materijala, stručnu pripremu i praćenje zasada, savetovanje u toku uzgoja, berbu aronije od strane nas ili proizvođača i na kraju otkupa roda aronije.

  Saznajte više o otkupu aronije OVDE